Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ 2o ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΣΑΝΑ




Επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών, παραγόντων και διαιτητών της Ένωσης, οργανώνει η ΕΠΣΑΝΑ, το Σάββατο 7/9 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Holiday Inn» της Αττικής Οδού. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθούν διπλώματα σε όσους μετάσχουν μετά την λήξη του σεμιναρίου. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Χαιρετισμός προέδρου της Ένωσης κ. Γιώργου Παπαμακάριου.
Εισήγηση από τον συντονιστή, δημοσιογράφο κ. Νίκο  Δελαγραμμάτικα, με θέμα «Μ.Μ.Ε. η σχέση με τον αθλητισμό».
Εισήγηση του προπονητή προεθνικών ομάδων ΕΠΣΑΝΑ κ. Μιχάλη Κατσίμπρα, με θέμα «Αναπτυξιακό πλάνο προεθνικών ομάδων Ανατολικής Αττικής, ρόλος προπονητών, γονέων, πολιτείας».
Εισήγηση του κ. Θανάση Μπελιγράτη, ιστορικού προέδρου (επί σειρά ετών) της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, μέλους της διοίκησης του Απόλλωνα Αναβύσσου, με θέμα «Η βία στον αθλητισμό και τρόποι πρόληψης».
Εισήγηση του ειδικού σε θέματα ντόπινγκ κ. Σταύρου Κ. Χάντζου, ειδικού αθλητιάτρου, γιατρού της ΚΑΕ Παναθηναϊκός επί σειρά ετών, προέδρου του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ), με θέμα «Ντόπινγκ και συμπληρώματα διατροφής στο ποδόσφαιρο».
Εισήγηση του διατροφολόγου κ. Ιωσήφ Νικολαΐδη, με θέμα «Η σωστή διατροφή στο ποδόσφαιρο».
Εισήγηση του ορθοπεδικού ιατρού κ. Δημήτρη Τσούκα, διευθυντή του τμήματος αθλητικών κακώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με θέμα «Μέθοδοι πρόληψης τραυματισμών».
Εισήγηση του κ. Ανδρέα Μαλάτου, διδάκτορος Αθλητικού Δικαίου, προέδρου του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (ΙΔΕΑΔ), με θέμα «Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου».
Εισήγηση του καθηγητή διαιτησίας κ. Ιωάννη Φλαμπούρη, με θέμα «Τροποποιήσεις κανονισμού οφ-σάιντ περιόδου 2013-2014 από την FIFA».
Εισήγηση του κ. St. Bernd με θέμα «Ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή, δομή και τρόπος λειτουργίας».
Γενικά συμπεράσματα και κλείσιμο εργασιών σεμιναρίου από τον συντονιστή.