Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΛΩΝΑΣ-ΓΕΡΑΚΑΣ 2-0

                                               Νικη στην  πρεμιερα για την ομαδα του Αυλωνα

Με το δεξί ξεκίνησε η ιστορική ομάδα του Αυλώνα τις υποχρεώσεις της στην Γ' κατηγορία της Επσανα, νικώντας εντός έδρας την Α.Ε. Γέρακα με σκόρ 2-0.

Πριν την έναρξη του αγώνα όλα ήταν δυσοίωνα για την ομάδα του Αυλώνα, αφού τρεις ποδοσφαιριστές του δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στον αγώνα. Ο λόγος για τους Μάκη Ράπτη, Μιγκέλ Νακάι και Δημήτρη Στεφανή, όπου οι δύο τελευταίοι είχαν επαγγελματικές υποχρεώσεις την ώρα του αγώνα ενώ ο Μάκης Ράπτης δεν μπόρεσε να αγωνιστεί για γραφειοκρατικούς λόγους, αφού δεν είχε προλάβει να εκδοθεί έγκαιρα το δελτίο του
Δύο μεγάλες επιστροφές στην βασική ενδεκάδα του Αυλώνα, πρώτον η επιστροφή μετά από πολύμηνο τραυματισμό του φυσικού ηγέτη και αρχηγού της ομάδας Στάθη Παλαιοσπύρου ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό που είχε στο γόνατο και είναι πανέτοιμος να κατευθύνει την ομάδα στον δρόμο για την Β' κατηγορία, και δεύτερον η επιστροφή του πολύ έμπειρου και για αρκετά χρόνια θεμέλιου λίθου της άμυνας Ηλία Οικονομίδη, ο οποίος φέτος θα έχει διπλό ρόλο στην ομάδα, αφού έχει αναλάβει με την ιδιότητα του προπονητή της ακαδημίες της ομάδος
κρατώντας έτσι ανέπαφη την εστία του Αυλώνα μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του Αυλώνα βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με κυρίως αμυντικούς προσανατολισμούς και αν μπορούσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση ή από τυχόν στημένες φάσεις που θα κέρδιζε κοντά στην περιοχή της αντιπάλου ομάδος. Έτσι λοιπόν ήταν και η εικόνα του αγώνα με την ομάδα του Γέρακα να έχει την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά την άμυνα του Αυλώνα η οποία καθάρισε με ψυχραιμία σέντρες και στημένες φάσεις εκτός λιγοστών προσπαθειών η οποίες όμως κατέληξαν εκτός της εστίας του Αυλώνα.

Ώσπου στο 65ό περίπου λεπτό μετά από βαθιά μπαλιά προς τον επιθετικό του Αυλώνα Γιάννη Κούκο και λάθος έξοδο του τερματοφύλακα του Γέρακα, ο Γιάννης τσίμπησε την μπάλα περνώντας την αριστοτεχνικά πάνω από τον τερματοφύλακα και σημειώνοντας το 1-0 για την ομάδα του Αυλώνα.
Το 2-0 μηδέν έγινε μόλις 10 λεπτά αργότερα όταν μετά από εκτέλεση φάουλ κοντά στην δεξιά πλάγια γραμμή της επίθεσης του Αυλώνα, από τον Στάθη Παλαιοσπύρο και αδυναμία των αμυντικών του Γέρακα να απομακρύνουν την μπάλα, αυτή έφτασε στα πόδια του Γιάννη Κούκου ο οποίος με πλάγιο βολέ πρόσθεσε άλλο ένα γκολ στο ενεργητικό του τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.

Οι τρεις αλλαγές του Αυλώνα που έγιναν από τον Θεολόγο Αγάθη στο δεύτερο ημίχρονο ήτανε καθοριστικές για την νίκη, καθώς οι Δημήτρης Βλάχος, Βαγγέλης Λιάπης και Αλέξανδρος Πατσαβούρας, δώσανε την φρεσκάδα και τις απαραίτητες ανάσες που χρειαζόταν η ομάδα εκείνη την χρονική στιγμή.

Παλικαρίσια και πολύ σημαντική νίκη για τον Αυλώνα, ο οποίος έδειξε ότι ακόμα και με δέκα παίκτες και απουσίες σημαντικών παιχτών μπορεί να κάνει την διαφορά στην κατηγορία.




ΑΥΛΩΝΑΣ: Καλέμης, Παλαιοσπύρος, Καρίπης (73’ Βλάχος), Σωτ. Πάντος, Οικονομίδης, Ελευθεριάδης, Στάθ. Πάντος (65’ Πατσιαβούρας), Τσέλιος, Κούκκος, Νάνος, Κούφο (46’ Λιάπης).


ΓΕΡΑΚΑΣ: Ντάρας, Τσιροζίδης, Γιωτόπουλος (46’ Τοσσουνιάν), Καραμολέγκος, Ανδριώτης, Ι. Βλαχιώτης, Σιμπλέβσκι (69’ λ.τρ. Βλασσόπουλος), Μήλιος, Ζούρας, Αποστολίδης (76’ Χριστοφιλόπουλος), Λάζ. Βλαχιώτης.

Πηγη http://aoavlwn.blogspot.gr/