Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΣΑΝΑ: Η απόφαση του Δ.Σ. για την αίτηση σωματείων της Ένωσης διά του κ. Γεωργίου Παπαμακάριου



Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ήρθε προς συζήτηση η υπ’αρ. πρωτ. 1963/ 22- 10-2015 αίτηση σωματείων της ΕΝΩΣΗΣ διά του κ. Γεωργίου Παπαμακάριου .

Μετά από σύσκεψη του Προέδρου, με μέλη του Δ.Σ. και των Νομικών συμβούλων της Ένωσης, ο Πρόεδρος προέβη κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στην κάτωθι εισήγηση η οποία εγκρίθηκε από τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. με ψήφους επτά υπέρ και τρία κατά .

«Η Αίτηση που υποβλήθηκε είχε ως θέμα:
Την σύγκληση Έκτακτης ΓΣ της ΕΠΣΑΝΑ με θέμα την διενέργεια εκλογών για τα μέλη του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής των οποίων η θητεία να λήγει το αργότερο την 30η Ιουνίου 2016 σύμφωνα και με το άρθρο 31 του Καταστατικού, λόγω μη εύρυθμης λειτουργίας του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ.

Κατ’ αρχάς πρέπει να εξεταστεί εάν η Αίτηση αυτή υποβάλλεται νόμιμα και σύμφωνα με το Καταστατικό . Κατά το αρ. 31 παραγρ. 2 του Καταστατικού «Έκτακτη ΓΣ συγκαλείται υποχρεωτικά εφόσον υποβληθεί Αίτημα από τα 2/5 των μελών, ΔΕΟΝΤΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ και σε έγγραφη μορφή».

Όπως προκύπτει, η Αίτηση υποβάλλεται από περισσότερα των 22 σωματείων επομένως από αριθμητικής πλευράς είναι σύννομη με το καταστατικό.

Ωστόσο, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΟΥΣΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ .

Όπως διαπιστώνουμε από το περιεχόμενο της υπό κρίση Αίτησης, αυτή ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Ειδικότερα :

Από αυτά που αναφέρονται στην Αίτησή, τα Σωματεία δια του κ. Παπαμακάριου ισχυρίζονται ότι το Δ.Σ. δεν λειτουργεί εύρυθμα επικαλούμενα ΜΙΑ συνεδρίαση της 22ας Σεπτεμβρίου 2015.

Και από εκεί κι έπειτα , επικαλούνται

Α) μια σειρά από υποτιθέμενα «θέματα» στην λειτουργία των Επιτροπών της ‘Ένωσης (και όχι του Δ.Σ.) και τις αλλαγές που έγιναν σε αυτές , και

β) την «αναδιάρθρωση» του Δ.Σ.

Κατά την εκτίμησή μας ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΗ ΕΥΡΥΘΜΗΣ Λειτουργίας του ΔΣ δεν υφίσταται και κυρίως ΔΕΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΑΙΤΗΣΗ .

Η ΕΝΩΣΗ είναι σωματείο του Αστικού Κώδικα και τα Όργανά της εκλέγονται για πλήρη θητεία . Εάν κατά την διάρκεια της θητείας τους ανακύψει οποιοδήποτε πρόβλημα αυτό επιλύεται με τους όρους που προβλέπει το Καταστατικό. Δεν μπορεί εάν παραιτείται ένα μέλος του Δ.Σ. για παράδειγμα , να προκαλούνται εκλογές ! Για το λόγο αυτό και το ίδιο το Καταστατικό αναθέτει στο ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΣ να κρίνει εάν υπάρχει ή όχι θέμα εύρυθμης λειτουργίας του για να προκηρύξει γι αυτό το λόγο εκλογές (άρθρο 31) .

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ΔΣ της Ένωσης αναδιαρθρώθηκε νόμιμα και όπως προβλέπεται από το Καταστατικό και το Νόμο και λειτουργεί έκτοτε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι δε αντικαταστάσεις παραιτηθέντων μελών των Επιτροπών αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ : ότι δηλαδή το Διοικητικό Συμβούλιο λειτουργεί και μάλιστα εποικοδομητικά και αποτελεσματικά και προς όφελος των πρωταθλημάτων, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των Επιτροπών της Ένωσης ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ , μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν με τις παραιτήσεις τους οι φιλικά προσκείμενοι στον κ. Παπαμακάριο !!! Δεν θα λειτουργούσε εύρυθμα το ΔΣ εάν ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, όχι όταν ασκεί τις προβλεπόμενες από το Καταστατικό αρμοδιότητές του.

ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ παράδειγμα « μη εύρυθμης λειτουργίας» το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Παπαμακάριος με τους συνεργάτες του που αποτελούν μειοψηφία προκαλεί εντάσεις και προβλήματα στο ΔΣ , τα οποία μετά επικαλείται για να ισχυριστεί την μη εύρυθμη λειτουργία !!!!!

Σε ό,τι αφορά δε στον άστοχο αυτό ισχυρισμό περί «μη εύρυθμης λειτουργίας» λόγω της Αναδιάρθρωσης του ΔΣ , επικαλούμαστε πάνω απ’ όλα τις σχέσεις της ΕΝΩΣΗΣ με την ΕΠΟ.

Σύμφωνα με το Καταστατικό μας (αρ.19 παρ.1.γ) τα Όργανα της Ένωσης που δεν έχουν εκλεγεί κατά τρόπο συμβατό με το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της ΕΠΟ, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ .

Το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ σε όλο αυτό το διάστημα που έχει επακολουθήσει της αναδιάρθρωσής του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟ η οποία και αναγνωρίζει το ΔΣ , και αποδέχεται τις ενέργειές του, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ την νομιμότητά του θεωρώντας και τον τρόπο ανάδειξης και συγκρότησής του απολύτως νόμιμο .

Επιπλέον , επισημαίνουμε ότι με βάση το αρ. 31 το ζήτημα της «μη εύρυθμης λειτουργίας» του ΔΣ και την πρόκληση Αρχιαιρεσιών μπορεί να το θέσει μόνο το ΙΔΙΟ το ΔΣ.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ , ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΕΟΝΤΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ , και κατόπιν σύσκεψης με τους νομικούς συμβούλους της Ένωσης και μέλη του Δ.Σ., ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ . Θεωρούμε δε άστοχη και αχρείαστη την διεξαγωγή δυο (2) εκλογικών αναμετρήσεων μέσα σε διάστημα έξι (6) μηνών , και ακόμα περισσότερο άστοχη και αχρείαστη την διεξαγωγή εκλογών τώρα που η αγωνιστική περίοδος βρίσκεται στο μέσο της .

Ωστόσο, επειδή διαβλέπουμε ότι επιχειρείται εν τοις πράγμασι και εκ του πονηρού μια αμφισβήτηση του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ μερικούς μόλις μήνες πριν την διεξαγωγή των τακτικών Αρχαιρεσιών , και επειδή δεν έχουμε καμία αντίρρηση να ακουστούν τα σωματεία της ΈΝΩΣΗΣ σε μια ΓΣ, ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ παράλληλα προς το Δ.Σ. να συγκληθεί νέο Δ.Σ. την προσεχή Τρίτη 17/11/2015 και ώρα 18.30 με θέμα :

Σύγκληση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ Η ΜΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ,

προκειμένου να ακουστούν τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΜΕΛΗ μας και να μας γνωρίσουν εάν θέλουν ή όχι το Δ.Σ. να εξαντλήσει την θητεία του έως τον Ιούνιο . Και εν συνεχεία να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από το καταστατικό.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ