Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ Α’ ΚΑΙ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ - ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ







Σοβαρά επεισόδια συνέβησαν στο Περιστέρι, στην διάρκεια του επιμορφωτικού σεμιναρίου διαιτησίας που οργάνωσε η ΚΕΔ/ΕΠΟ, την ώρα που έκαναν μάθημα οι εκπαιδευτές Θάνος Νικολακόπουλος και Μπάμπης Μοιραδωράκης, με την παρουσία 60 περίπου αξιολογημένων διαιτητών και βοηθών Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας. Όλοι οι γνωστοί διαιτητές ποδοσφαίρου από την Αττική (μεταξύ των οποίων και διαιτητές-βοηθοί της ΕΠΣΑΝΑ) ήταν εκεί, όπως οι Παππάς, Παπαπέτρου, Βάτσιος, Σπάθας, Καλογερόπουλος, ακόμη και ο Δημητρόπουλος, που δεν ανήκει σε Ένωση της Αττικής!
Σύμφωνα με μαρτυρίες, 50 περίπου άτομα που φορούσαν κράνη και κουκούλες, εισέβαλαν στην αίθουσα ΚΥΒΕ Περιστερίου, χώρο στον οποίο διεξαγόταν σεμινάριο διαιτητών από τις Ενώσεις του λεκανοπεδίου (Ε.Π.Σ. Αθηνών, Πειραιώς, Δυτικής και Ανατολικής Αττικής), κρατώντας σιδερολοστούς! Οι κουκουλοφόροι έκαναν υβριστική φραστική επίθεση, που συνοδευόταν από πέταγμα γιαουρτιών και αυγών, τραυματίζοντας τον βοηθό διαιτητή Δ. Σαμοΐλη.
Οι ανεγκέφαλοι τα έκαναν γυαλιά καρφιά, φωνάζοντας «είστε τσιράκια του Μαρινάκη», όπως και συνθήματα κατά του προέδρου του Ολυμπιακού! Παραλίγο η κατάσταση να ξεφύγει εντελώς, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επικράτησε μεγάλος πανικός και σκηνικό πολέμου, με τους παρευρισκόμενους διαιτητές να τρέπονται με οποιοδήποτε τρόπο σε φυγή για να γλιτώσουν...
Μάλιστα, για καλή τους τύχη ο πιο ψύχραιμος Δημητρόπουλος, άνοιξε μια πόρτα στο πλάι της αίθουσας, από όπου και …δραπέτευσαν. Άτυχος στάθηκε ο βοηθός Β’ Εθνικής Δημήτρης Σαμοϊλης, ο οποίος τραυματίσθηκε στο φρύδι. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν άλλοι τραυματισμοί! Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Αθλητικής Βίας της Αστυνομίας, το οποίο συλλέγει καταθέσεις. Σημειώνεται ότι κοντά στο ΚΥΒΕ Περιστερίου βρίσκεται Σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών Παναθηναϊκού.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ
Σχετικά με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα από αγνώστους, σε συμμετέχοντες σε επιμορφωτικό σεμινάριο της Κ.Ε.Δ., από την ΕΠΟ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μια εγκληματική οργάνωση που δρα ανενόχλητη το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Άλλο ένα περιστατικό βίας έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα γεγονότων.
Σήμερα το απόγευμα στο στόχαστρο κρανοφόρων και κουκουλοφόρων, βρέθηκαν διαιτητές και βοηθοί διαιτητές των Ενώσεων Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, που παρακολουθούσαν επιμορφωτικό σεμινάριο στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Οι 40 επιτιθέμενοι, εκτός από απειλές και ύβρεις, εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των συμμετεχόντων και προκάλεσαν τραυματισμό ενός εξ αυτών.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα τις πράξεις βίας. Καλεί την Πολιτεία να προστατεύσει τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και να βρει τα εγκληματικά στοιχεία εκείνα, που έχουν στόχο τον εκφοβισμό τους και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Καλεί, επίσης, όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο να υπερασπιστούν τους λειτουργούς του και συνεπώς και το ίδιο το άθλημα, από την στοχοποίηση που υφίσταται».