Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ "ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ"



Η προγραμματισμένη συγκέντρωση της παράταξης «Ανανέωση Επιτέλους» εξελίχθηκε σε παράσταση νίκης! Το Holiday Inn φόρεσε τα καλά του και υποδέχτηκε τον συνδυασμό του Δημήτρη Γιαρένη και 38 σωματεία μέσω εκπροσώπων, που έδωσαν δυναμικό παρών.

Μέσα σε μια περίπου ώρα ο επικεφαλής του συνδυασμού ανέλυσε την φιλοσοφία της επόμενης ημέρας της διοίκησης της ΕΠΣΑΝΑ Μέσα από έναν καθαρό, λιτό και κατανοητό λόγο κέρδισε την εμπιστοσύνη και το χειροκρότημα των παραγόντων που τον τίμησαν με την παρουσία τους. Σε συγκεκριμένα σημεία του λόγου του ο κ. Γιαρένης δεσμεύτηκε απέναντι στα σωματεία για συγκεκριμένες αλλαγές που θα βελτιώσουν το ποδόσφαιρο στην Ανατολική Αττική.

Απέφυγε, δε, τα «ΘΑ» που όπως τόνισε εδώ και τέσσερα χρόνια μένουν στο ράφι των γραφείων της Ένωσης!

Κύρια σημεία του λόγου του κ. Γιαρένη ήταν οι αλλαγές στα πρωταθλήματα υποδομών στις μικτές ομάδες, στη διαιτησία, ενώ τόνισε πως θα υπάρχει πλήρη αναβάθμιση σε διοικητικό επίπεδο και στην ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής με κεντρικό βάρος την αξιοποίηση του σάιτ και το γενικότερο μάρκετινγκ.

Η ομιλία του κ. Γιαρένη έκλεισε δυναμικά με την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού.

Αίσθηση προκάλεψε η παρουσία στο πάνελ του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Λαυρίου Μιχάλη Τσίκλου, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της «Ανανέωσης-Επιτέλους».




Οι υποψήφιοι του συνδυασμού:

Δημήτρης Γιαρένης

Ξενοφώντας Ρούσσης

Άκης Θηβαίος

Βαγγέλης Καραμολέγκος

Κώστας Κοντούλας

Δημήτρης Κορμανιώτης

Χρήστος Μασούρας

Στάθης Μεντεσίδης

Τάσος Μπερτόλης

Γιάννης Νάκας

Γιώργος Πέππας.


*Απο την περιοχη μας υπαρχει εκπροσωπηση δυο παραγοντων ως τακτικα μελη του Προεδρου του Αυλωνα Κωστα Κοντουλα και του πρωην γενικου Αρχηγου του Αφιδναικου Τασο Μπερτολη δυο νεα παιδια με ορεξη για τον ερασιτεχνικο ποδοσφαιρο επισης εχουμε πληροφορηθει οτι στο ψηφοδελτιο της Ανανεωσης -Επιτελους θα υπαρχει εκπροσωπηση και απο αλλους παραγοντες της περιοχης μας.Ευχομαστε Καλη επιτυχια στα παιδια και ειναι δυσαρεστη εντυπωση οτι το αλλο ψηφοδελτιο δεν εκπροσωπείτε απο παράγοντες της περιοχης μας.



Ο επικεφαλής της παράταξης τόνισε:Δημητρης Γιαρενης


''Αγαπητοί φίλοι σας ευχαριστώ που αποδεχτήκατε την πρόσκληση μας και παραβρίσκεται εδώ σήμερα μια εβδομάδα πριν τις κρίσιμες εκλογές για το μέλλον της ΕΠΣΑΝΑ.

Πριν από τρεις μήνες σ' αυτήν εδώ την αίθουσα σας έδωσα τον λόγο μου ότι θα σας παρουσίαζα ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο χωρίς συμβιβασμούς και αυτό ακριβώς θα κάνω σήμερα τηρώντας τον λόγο και τις υποσχέσεις μου. Τα ψέματα και η λάσπη από τα γνωστά παπαγαλάκια σήμερα τελειώνουν.

Πριν από την παρουσίαση των υποψηφίων μου θα ήθελα να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις βασικές θέσεις του προγράμματος μας. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ το ''θα'' όμως δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε οι μοναδικοί που μπορούμε να το χρησιμοποιούμε αφού τα συναιτεράκια της αντίπαλης πλευράς εδώ και τέσσερα χρόνια που κατέχουν θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου έδειξαν ασυνέπεια λόγου και έργου. Όπως το ίδιο έκαναν και με την πρόσφατη συνεργασία τους η οποία ήταν παρά φύσιν, εάν λάβουμε υπόψην μας τις αρχικές εξαγγελίες των μεμονομένων υποψηφιοτήτων τους. Κύριος άξονας των προσπαθειών μας θα είναι η σωστή λειτουργία και ανάπτυξη των υποδομών των μικτών ομάδων καθώς και η οικονομική ελάφρυνση των σωματείων.

1.Υποδομές

-Αλλαγή τρόπου διεξαγωγής των πρωταθλημάτων με σωστό προγραμματισμό ώστε τα παιδιά να αγωνίζονται όλη την ποδοσφαιρική χρονιά και να μην βρίσκονται οι μισές και πλέον ομάδες σε αγωνιστική αδράνεια από τον Φεβρουάριο.

-Παγείωση της επιστροφής των εξόδων διαιτησίας έως και δύο τμημάτων για όσους αγωνίζονται σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ.

-Καθιέρωση σεμιναρίου επιμόρφωσης προπονητών των ακαδημιών, πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων με την παρουσία αθλητικού ψυχολόγου. Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα εστιάζει στη διαχείρηση της ευαίσθητης παιδικής ψυχής και στην σωστή συμπεριφορά εντός και εκτός γηπέδου για την καταπολέμηση βίαιων καταστάσεων.

Η συνεργασία με την αθλητικό ψυχολόγο θα είναι συνεχεία με περιοδική παρουσία σε όλες τις ομάδες κατά τη διάρκρια της ποδοσφαιρικής σεζόν.

-Έπαθλο μπόνους για τις πρωταθλήτριες ομάδες η μη καταβολή όλων των εξόδων για την επόμενη χρονιά.

2.Μικτές

-Προσέλκηση προπονητών με βιογραφικά που θα αξιολογηθούν και όχι με διαπροσωπικές σχέσεις και ρουσφέτια. Έτσι θα αποφευχθεί το φαινόμενο των κλήσεων στις μικτές χωρίς αξιοκρατεία.

-Καθιέρωση του θεσμού των περιφερειακών προπονητών.

-Ετήσια συμμετοχή σε διεθνές αναγνωρισμένο τουρνουά πέρα των πρωταθλημάτων της ΕΠΟ με κάλυψη των εξόδων από την Ένωση.

3.Διαιτησία

-Καθιέρωση υποχρεωτικής παρακολούθησης σεμιναρίων διαιτησίας για τους παράγοντες – εκπροσώπους των ομάδων ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα παράπονα λόγω άγνοιας κανονισμών.

-Την ημέρα κλήρωσης των πρωταθλημάτων θα δώσουμε τη δυνατότητα στην κινητήρια δύναμη της Ένωσης μας δηλαδή ΕΣΑΣ τους παράγοντες να αποφασίσετε εάν στο πρωτάθλημα θα ακολουθηθεί η διαδικασία της κλήρωσης ή ορισμός διαιτητών.

Κλείνοντας για να μην σας κουράζω θα ήθελα να σας αναφέρω κάποιες βασικές μου δεσμεύσεις.

Πρώτον: Πραγματοποίηση εβδομαδιαίου ΔΣ κάθε Τετάρτη και όχι Πέμπτη όπως είχαμε εξαγγείλει για καλύτερη εξυπηρέτηση σας λόγω του εργάσιμου της Πέμπτης.

Βάζουμε τέλος στο μπάχαλο που επικρατεί τα τελευταία 4 χρόνια όπου οι παράγοντες έψαχναν να βρουν πότε κι αν θα γίνει Διοικητικό Συμβούλιο.

Δεύτερον: Επαναπροσδιορισμός του προυπολογισμού της Ένωσης με σκοπό την οικονομική ανακούφιση των παραγόντων .

Τρίτον: Αναβάθμιση και αξιοποίηση του σάιτ της Ένωσης. Δημιουργία τμήματος μάρκετινγκ και συνεργασία με εταιρία η οποία με καθορισμένο ποσοστό θα φέρει χορηγούς και έσοδα στην Ένωση.

Τέταρτον: Ταμείο αλληλοβοήθειας από φίλους και τα μέλη του προσεχούς ΔΣ.

Αρχικό κεφάλαιο 5.000 ευρώ προσφορά του αιμοδότη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Μιχάλη Τσίκλου.

Πέμπτον: Πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο σε κάθε σωματείο με την έναρξη των πρωταθλημάτων. Το ετήσιο κόστος αγγίζει τα 4.000 ευρώ και τα καλυφθεί από χορηγία που ήδη έχει βρεθεί.

Έξι: Δημιουργία μικρού ιατρείου στην Ένωση με 4ωρη παρουσία ορθοπεδικού ιατρού κάθε Δευτέρα για την εξέταση τραυματισμένων αθλητών. Το ετήσιο κόστος υπολογίζεται σε 1.200 ευρώ και θα καλυφθεί από χορηγία που ήδη έχει βρεθεί.

Τέλος πιστεύω ότι θα καταφέρουμε από την φετινή χρονιά ότι θα απαλάξουμε τα σωματεία της Γ' κατηγορίας από την καταβολή του παράβολου πρωταθλήματος 150 ευρώ με ισόποση μείωση και για τα σωματεία Α' και Β' κατηγορίας. Ετήσιο κόστος 8.100 ευρώ''.