Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΟΥ Α.Ο ΣΥΚΑΜΙΝΟΥ!!!!!!



                            Παναγιωτης Κελεσιδης μαζι με τον Ανδρεα Μπονοβα και τον προπονητη του
                        Συκαμινου Κυριακο Κουμπη.


Τα ιερά τέρατα του ελληνικού ποδοσφαίρου που δόξασαν τη χώρα συναντήθηκαν με το αύριο, την Κυριακή 7 Μαΐου, σε μια λιτή εκδήλωση με πολύ συγκίνηση από τις θύμισες του χθες, άλλων εποχών, στο γήπεδο του Συκαμίνου με αφορμή τα εγκαίνια της Σχολής Τερματοφυλάκων που ίδρυσε ο Α.Ο. Συκαμίνου.


Οι Π. Κελεσίδης, Χρ. Αρδίζογλου, Αν. Μπονόβας. Δ. Ντουνιάς και Ν. Ψυχογιός έκαναν τους παριστάμενους να δακρύσουν γυρίζοντας το ρολόι του χρόνου κάποιες δεκαετίες πίσω όταν μεσουρανούσαν στα γήπεδα είτε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Πανιωνίου και του ΠΑΣ Γιάννενα, τους είτε με το εθνόσημο στο στήθος.


Μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες τους ξεπήδησε η άσβεστη φλόγα και η αγάπη τους για το ποδόσφαιρο που υπηρέτησαν και υπηρετούν αλλά και η φιλία που τους δένει. Γιατί αντίπαλοι ήταν μόνο μέσα στο γήπεδο. Έξω από το χορτάρι ήταν φίλοι αγαπημένοι, που παραμένουν μέχρι σήμερα, άσχετα αν τα χρόνια τους βάρυναν και τα μαλλιά τους άσπρισαν.


Η ποδοσφαιρική μορφή τους ξαναζωντάνεψε στο χορτάρι του γηπέδου του Α.Ο. Συκαμίνου, η μαεστρία τους, μα πάνω από όλα το ήθος τους σαν αθλητές. Αυτές οι ιερές μορφές της μπάλας έδωσαν τις δικές τους συμβουλές στους λιλιπούτειους αυριανούς αστέρες του ποδοσφαίρου που συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο: Αγάπη για το ποδόσφαιρο, σεβασμό στους προπονητές και δουλειά.


Η ιστορία του Π. Κελεσίδη ο οποίος παρουσίασε και το βιβλίο του «Το λιοντάρι του Θρύλου» όπου περιγράφει το πως ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και την πορεία του μέχρι την εθνική ομάδα, αλλά και το άδοξο τέλος στα 29 χρόνια του, από χιαστούς έκανε μικρούς και μεγάλους να βουρκώσουν και ο καθένας να θυμηθεί κάτι από το παρελθόν του στα γήπεδα.


Αλλά και ο Χρ. Αρδίζογλου με τον ελαφίσιο διασκελισμό και την αγάπη του στα νέα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, έδωσε τη δική του νότα στις θύμισες όλων, έχοντας κατά νου την περιπέτεια του δικού του γιού που μόλις στα 19 του εκδιώχτηκε από την αγαπημένη του ΑΕΚ όπου έπαιζε τερματοφύλακας, από το προπονητικό τιμ, ενώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη θέση αυτή.


Όπως και οι αναμνήσεις των Ν. Ψυχογιού, Δ. Ντουνιά και Αν. Μπονόβα όπου σε διαφορετικές εποχές άφησαν το στίγμα τους στα ελληνικά γήπεδα. Μάγεψαν με την τεχνική τους κι αγαπήθηκαν για την σεμνότητά τους.








Το λιοντάρι του Θρύλου» το βιβλιο του Παναγιωτην Κελεσιδη, παρακαταθήκη σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν το ποδόσφαιρο αλλά και σε όσους βάζουν στόχους στη ζωή τους μαζι με τον δημοσιοφραφο της Αποψη Ανδρεα Κατσενο.