Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Euro 2012 Mεγαλος ημιτελικος Ισπανια-Πορτογαλια Αναλυση-Προβλεψη

                                          O  R7  στην  προσπαθεια να  οδηγησει  την
                                           Πορτογαλλια  στο  Τελικο

Στο Ντόνετσκ ο αποψινός ημιτελικός, που θυμίζει πολύ το Classico της Πριμέρα ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης , θα μας δείξει εάν μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο μόνος του να πάρει την Πορτογαλία και να την πάει στον τελικό ή αν οι «Φούριας Ρόχας» θα έχουν την μεγάλη ευκαιρία να γράψουν ιστορία διεκδικώντας εκείνοι στον τελικό της Κυριακής , απέναντι σε Γερμανία ή Ιταλία.


Μπορεί ο R7 να τους πάρει το στέμμα;

Οι Πορτογάλοι θα έχουν στην 11άδα τους , τους τρεις «σωματοφύλακες» της Ρεάλ Μαδρίτης  (Κριστιάνο Ρονάλντο, Πέπε και Κοεντράο)  οι οποίοι απέναντι τους θα βρούνε τους συμπαίκτες τους,  με τους οποίους πριν από έναν μήνα πανηγύρισαν μαζί την κατάκτηση της Πριμέρα,  Κασίγιας, Αρμπελόα, Αλμπιόλ, Ράμος και Τσάμπι Αλόνσο αλλά και εφτά  «ορκισμένους» αντιπάλους όπως είναι οι: Βαλντές, Πικέ, Μπούσκετς, Φάμπρεγκας, Ινιέστα, Τσάβι και τον Πέδρο της Μπαρτσελόνα!

Μια αλλαγή ο Μπέντο, ο Αλμέϊδα αντί του Πόστιγκα στο «9» στην 11άδα του απόψε

Ο Μπέντο , παρά το νεαρό της ηλικίας του, παρουσιάζει μια ομάδα με σχέδιο και πλάνο μέσα στο γήπεδο αλλά μειονεκτεί στις εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός πως έχει παρατάξει εδώ και 4 αγωνιστικές την ίδια και απαράλλαχτη 11άδα.
Πάντως στον ημιτελικό θέλοντας και μη θα κάνει ( τουλάχιστον) μια αλλαγή στο κλασικό «4-3-3» και αυτή θα είναι στο «9» αφού ο Πόστιγκα είναι  «λαβωμένος» και την θέση του θα πάρει ο Ούγκο Αλμέιδα της Μπεσικτάς.
Οι υπόλοιποι θεωρούνται ακλόνητοι στην 11άδα και θα είναι οι: Πατρίσιο κάτω από τα δοκάρια, Πέπε- Μπρούνο Άλβες, Περέιρα, Κοεντράο στα μετόπισθεν , η τριάδα στα χαφ θα αποτελείται από τους: Μεϊρέλες, Μουτίνιο και Βελόσο ενώ επιθετική τριπλέτα θα είναι οι: Νάνι- Αλμέιδα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
Από εκεί και πέρα οι : Κουαρέσμα- Μιγκελ Λόπες, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, είναι διαθέσιμοι αλλά θα ξεκινήσουν και πάλι από τον πάγκο.

Τα κατορθώματα του R7

Μοιραία όλα τα βλέμματα θα είναι απόψε πάνω στον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει στο τερέν εάν μπορεί να πάρει στις πλάτες του όλη την… χώρα και να την πάει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. 0 27χρονος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε την σαιζόν με γκολ σε ένα φιλικό απέναντι στο Λουξεμβούργο (5-0) , στην καρδιά του Αυγούστου,  να σκοράρει και έχει φτάσει λίγο πριν φύγει ο Ιούνιος τα 69 γκολ εκ των οποίων τα 60 σε 55 επίσημα παιχνίδια με την Ρεάλ Μαδρίτης και τα υπόλοιπα 9 με την εθνική Πορτογαλίας σκοράροντας τα τρία στα δυο πιο πρόσφατα παιχνίδια απέναντι σε Ολλανδία (2-1) και Τσεχία (1-0).
Ο R7 εκτός από τα 3 γκολ είναι και ολίγον … γκαντέμης αφού έχει σημαδέψει το δοκάρι τέσσερις φορές ενώ το γεγονός πως έχει σουτάρει τις 28 από τις 71 προσπάθειες γενικά των Πορτογάλων μέχρι τώρα στο τουρνουά φανερώνει πως έχει πάρει στα…πατριωτικά το θέμα ενώ οι ασίστ που μοιράζει δεξιά και αριστερά , με πιο χαρακτηριστικές τις πάσες στον Νάνι στον προημιτελικό με την Τσεχία, δείχνει πως έχει γίνει και αλτρουιστής.

Με Τόρες στο «9»

Οι «Φούρας Ρόχας» απέχουν πλέον μόλις δυο νίκες μακριά από το να γράψουν ιστορία και να μείνουν για πάντα στο πάνθεον των μεγάλων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Καμία αμάδα στο παρελθόν δεν έχει καταφέρει να πάρει δυο διαδοχικά Euro έχοντας μάλιστα ενδιάμεσα κατακτήσει και το Μουντιάλ!
Ο Ντελ Μπόσκε  έχει ίσως το πληρέστερο ρόστερ στο τουρνουά αφού δεν είναι υπερβολή να πούμε πως έχει δυο σχεδόν ισάξιες 11άδες (!) στην διάθεση του αλλά αυτό πάλι δεν σημαίνει πως κάνει… χρήση αυτού του προνομίου αφού οι αλλαγές που κάνει είναι μετρημένες και καθόλου πρωτότυπες σε κάθε ματς.
Το μεγάλο ερωτηματικό που απασχολεί (και) απόψε άπαντες τους ποδοσφαιρόφιλους και όχι μόνο τους Ισπανούς είναι εάν θα προτιμήσει και πάλι το «4-6-0» δηλαδή να παίξει χωρίς φορ ή έστω με έναν… καμουφλαρισμένο όπως είναι ο Φάμπρεγκας ή εάν θα δώσει φανέλα βασικού στον Τόρες.
Σύμφωνα με τους Ισπανούς το πιθανότερο σενάριο είναι το 2ο και σε μια τέτοια περίπτωση θα δούμε τους : Κασίγιας, Αρμπελόα, Άλμπα, Πικέ και Ράμος στα μετόπισθεν, τους: Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι και χαφ και τριάδα μπροστά τον Σίλβα δεξιά, τον Ινιέστα αριστερά και τον Τόρες στην κορυφή της επίθεσης.
Μην ξεχνάμε πως εκτός από τις επιθετικές αρετές της διαθέτει και την καλύτερη άμυνα στο τουρνουά με μόλις ένα γκολ παθητικό και τον Κασίγιας να έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του για 299 αγωνιστικά λεπτά.

Προϊστορία

Σε 36 ματς: 16-12-6 υπέρ των Ισπανών ενώ στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι τους σε φιλικό ματς τον Νοέμβριο του 2010 η Πορτογαλία είχε επικρατήσει με 4-0!

*Εκτιμώ πως απέναντι στο «ποδόσφαιρο των κοντών» και το περίφημο passing Game των «Φούριας Ρόχας» με την αφόρητη πίεση που ασκούν είτε έχουν την μπάλα (κυρίως) είτε όχι η τριάδα στα χαφ ( Μεϊρέλες, Βελόσο και Μουτίνιο) των Πορτογάλων θα πρέπει να τρέξουν ακόμη περισσότερο.
Στα μετόπισθεν, δε, οι: Πέπε- Μπρούνο Άλβες θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όλο το 90λεπτό αφού ακόμη και ένα …δευτερόλεπτο απροσεξίας θα αποβεί μοιραίο για αυτούς αφού Σίλβα, Ινιέστα , Φάμπρεγκας και λοιποί δεν συγχωρούν.
Ποντάρω στον Άσο αφού πιστεύω πως έστω και δύσκολα οι Ισπανοί θα τον βρούνε τον τρόπο τους να σκοράρουν και να φτάσουν στην νίκη-πρόκριση.
Στα ειδικά στοιχήματα θα πάρω Χ ημίχρονο- 1 τελικό , αφού έχουν σκοράρει τα πέντε από τα οχτώ γκολ τους στο τελευταίο ημίωρο των αγώνων τους,  στον Ινιέστα σκόρερ Anytime και σε πιθανό ακριβές σκορ το 1-0.


ΠΡΟΤΑΣΗ: 1