Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΟΥ ΕΠΣΑΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 17.00 ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ -ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ!!!!!!!




Δύο από τις πλέον ισχυρές ομάδες της Αττικής, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, θα αναμετρηθούν το Σάββατο 11 Μαρτίου στο γήπεδο Κορωπίου Αντώνης Πρίφτης, στο πλαίσιο του 14ου τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ! Ο λόγος για την τυπικά γηπεδούχο Ατλαντίδα Ανθούσας και τον Αήττητο Σπάτων, που θα παλέψουν για την κατάκτηση της πρώτης εφετινής... Κούπας της σεζόν στην Ανατολική Αττική. Ο μεγάλος αγώνας, τον οποίο θα διευθύνει ο διαιτητής Βαγγέλης Κορδολαίμης με βοηθούς τους Κυριακόπουλο-Κάλλη, θα ξεκινήσει στις 17.00 το απόγευμα και αναμένεται να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα και πολύ κόσμο στις εξέδρες.


Η Ατλαντίδα να θυμίσουμε πως φτάνει για πρώτη φορά σε τελικό και επομένως διεκδικεί το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της, ενώ ο Αήττητος συμμετέχει για δεύτερη φορά σε τελικό, με την πρώτη να είναι τη σεζόν 2006-07, τότε που αντιμετώπισε τη Μαρκό και επιβλήθηκε 1-0 για να στεφθεί κυπελλούχος ). Τα Σπάτα βεβαίως θέλουν σήμερα, δέκα χρόνια μετά, να επαναλάβουν τον θρίαμβο του 2007, την ίδια στιγμή που διαγράφουν ονειρική πορεία και στο πρωτάθλημα, όπου ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει τον τίτλο και την άνοδο στην Γ' Εθνική, κάτι που σημαίνει πως πάνε για το... νταμπλ. Όσον αφορά την Ατλαντίδα, με την συμμετοχή της στον εφετινό τελικό γράφει ιστορία και στοχεύει φυσικά στην κατάκτηση του Κυπέλλου, γεγονός που θα της δώσει τη δυνατότητα να παίξει και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, όπου εκεί τον νικητή τον περιμένει ένα εισιτήριο Γ' Εθνικής, που -άλλωστε- ήταν αρχικός στόχος στην Ανθούσα όταν ξεκινούσε η σεζόν.





ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ: Η πορεία προς τον τελικό


Με 2 πρωταθλήματα τα τελευταία τρία χρόνια, που φέρουν διοικητικά τη σφαγίδα του ισχυρού άνδρα της ομάδας Γιάννη Στασινόπουλου, η Ατλαντίδα μπήκε με μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες στη σεζόν, στοχεύοντας στο πρωτάθλημα και στην άνοδο στην Γ' Εθνική. Ο στόχος του τίτλου μπορεί να χάθηκε, όχι όμως και το όνειρο της ανόδου, καθώς σε ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ, η ομάδα της Ανθούσας θα παίξει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών κι από εκεί θα μπορεί να κάνει το... κόλπο γκρόσο της χρονιάς. Η πορεία, τώρα, της Ατλαντίδας μέχρι τον εφετινό τελικό μόνο εύκολη δεν ήταν, καθώς χρειάστηκε να πετάξει εκτός -μεταξύ άλλων- τον πανίσχυρο Ολυμπιακό Λαυρίου, την Λαυρεωτική (σε εκτός έδρας ματς-θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι) και φυσικά τον Κεραυνό Κερατέας.


1η φάση: Προκρίθηκε άνευ αγώνα


2η φάση: Ατλαντίδα-Ολυμπιακός Λαυρίου 2-1


3η φάση: Ατλαντίδα-Συκάμινο 5-0


Προημιτελικά: Λαυρεωτική-Ατλαντίδα 0-0 (πεν: 0-3)


Ημιτελικά: Κεραυνός Κερατέας-Ατλαντίδα 1-0 (α' ματς), Ατλαντίδα-Κεραυνός Κερατέας 2-0 (επαναληπτικός)


ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ: Η πορεία προς τον τελικό


Πιο ονειρικά δεν θα μπορούσε να κυλήσει η σεζόν για τον Αήττητο Σπάτων, ο οποίος από πέρυσι έχει αλλάξει εποχή και λειτουργεί σαν ΠΑΕ, μετά την είσοδο του διοικητικού ηγέτη Νίκου Κατσιγιάννη. Τα Σπάτα είναι αγκαλιά πλέον με το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ' Εθνική έχοντας πάρει απόσταση ασφαλείας, αλλά στο μυαλό τους υπάρχει πάντα και το νταμπλ μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου. Η ομάδα του Πάρη Κωνσταντακόπουλου έφτασε στον τελικό αποκλείοντας αρχικά τον Άγιο Στέφανο με νίκη μέσα στο Μπογιάτι, ακολούθησαν τρεις εύκολες προκρίσεις σχετικά και στα ημιτελικά αντίπαλος ήταν ο πάντα μαχητικός Παλληνιακός. Ο Αήτττητος πέρασε ουσιαστικά με το εντυπωσιακό σκορ του πρώτου αγώνα...


1η φάση: Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου-Αήττητος 0-2


2η φάση: Πανσταυραϊκός-Αήττητος 0-5


3η φάση: Αήττητος-Σαρωνικός 3-0


Προημιτελικά: Μαρκό-Αήττητος 1-3


Ημιτελικά: Παλληνιακός-Αήττητος 0-4 (α' ματς), Αήττητος-Παλληνιακός 2-3 (επαναληπτικός)


ΟΙ 13 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ






Ο πολυνίκης του θεσμού Κεραυνός Κερατέας με πέντε κατακτήσεις

2003/04: Κεραυνός Κερατέας – Κυανούς Αστήρ Βάρης 3-1 (στην παράταση)

2004/05: Κεραυνός Κερατέας – Βουλιαγμένη 3-1

2005/06: Κεραυνός Κερατέας – Μαρκό 3-1

2006/07: Αήττητος Σπάτων – Μαρκό 1-0

2007/08: Κεραυνός Κερατέας – Ολυμπιακός Λαυρίου 3-2

2008/09: Παμπαιανικός – Τριγλία Ραφήνας 1-1 (4-3 στα πέναλτυ)

2009/10: Ωρωπός – Τριγλία Ραφήνας 2-1 (στην παράταση)

2010/11: Κορωπί – Κυανούς Αστήρ Βάρης 1-1 (4-3 στα πέναλτυ)

2011/12: Κυανούς Αστήρ Βάρης – Αχαρναϊκός 2-1

2012/13: Κεραυνός Κερατέας – Τριγλία Ραφήνας 2-1

2013/14: Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου – Α.Ο. Κρυονερίου 1-0

2014/15: Θύελλα Ραφήνας – Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου 1-0

2015/16: Τριγλία Ραφήνας – Νικολακάκης 1-0

ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ



Κεραυνός Κερατέας (5 φορές), κι από μία Αήττητος Σπάτων, Κορωπί, Παμπαιανικός, Ωρωπός, Κυανούς Αστήρ Βάρης, Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου, Θύελλα Ραφήνας και Τριγλία Ραφήνας.


Πηγη pameballa.