Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΦΙΔΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (ΦΩΤΟ



Χθες διεξήχθη στην μνήμη του Κώστα Τριανταφυλλου o αγώνας παλαιμάχων Αφιδναικος -ΑΕΚ,
μάλιστα είχαμε την ονοματοδοσια  του γηπεδου  που μετανομαστηκε σε "Κωστας Τριανταφυλλου" με
αποφαση του δημοτικού συμβουλίου Ωρωπου .Παρών έδωσαν οι παλαιμαχοι της ΑΕΚ  και
μεγαλες δοξες οπως  ο Κωστας Νεστοριδης,Στελιoς Σεραφειδης,Στελιος Μανωλας,Χρηστος
Αρδιζογλου ,και πολλοι αλλοι.Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ βράβευσαν το γιο του συμπαίκτη τους
Νικο Τριανταφυλλου και ανακοινώθηκε απο τον Δημαρχο Ωρωπου η νεα ονομασια του γηπέδου
σε "Κώστας Τριανταφυλλου".
Οι πρώην συμπαίκτες του σε ΑΕΚ και Αφιδναικο τίμησαν την μνήμη του και σε ένα πολύ ωραίο
αγώνα που αναδείχθηκε ισόπαλος  2-2.
Ο Αντιδημαρχος Αφιδνων Γιώργος Πουλος βράβευσε τους παλαίμαχους της ΑΕΚ οπως και
ο τοπικος συνδεσμος της ΟRIGIΝAL ΩΡΩΠΟΥ βράβευσαν τους παλαίμαχους της ΑΕΚ.
Ο κόσμος των Αφιδνων και της ευρύτερης περιοχης του Ωρωπου έδωσε το παρων για τον
πρώην παίκτη και μεγάλη δόξα της περιοχής μας Κωστα Τριανταφυλλου ειχε 59 συμμετοχές
με την ΑΕΚ και ειχε κατακτήσει το πρωταθλημα  το 1971 .Εμεις βρεθηκαμε
εκει και σας παρουσιαζουμε φωτο απο την ευγενική προσφορά της ομαδας του Αφιδναικο.
Επίσης,αξίζουν πολλά συγχαρητήρια  σε αυτη την όμορφη κίνηση της διοίκησης του
Αφιδναικου και του αντιδημάρχου Αφιδνων Γιωργο Πουλο  και περιγράφουμε απόσπασμα
απο το aek 365




                                                  Κωστας  Τριανταφυλλου ως παικτης της ΑΕΚ
Στις 12 Ιουνίου 2015, την ημέρα που η ΠΑΕ ΑΕΚ, γιόρταζε στα Σπάτα την επιστροφή της στην SuperLeague, το δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού, έπαιρνε μια σημαντική απόφαση. Να μετονομάσει το γήπεδο Αφιδνών, σε «Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου», τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον παλαίμαχο άσο της ΑΕΚ και του Αφιδναϊκού, που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του, από ανακοπή καρδιάς στον εργασιακό του χώρο, το 2004. Ήταν μόλις 54 ετών!

Η απόφαση για μετονομασία του γηπέδου Αφιδνών σε ΚΩΝΣΤΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, εκκρεμούσε από το 2004, όταν οι Αφίδναι ήταν ακόμη αυτοδιοίκητη Κοινότητα. Και την πρόταση για μετονομασία του γηπέδου, την είχε κάνει λίγο μετά τον θάνατο του αείμνηστου Κώστα, ο τότε υπεύθυνος αθλητισμού της περιοχής και διοικητικός παράγοντας της ομάδας Γιώργος Πούλος.

Μετά από 11 χρόνια λοιπόν η τωρινή δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσης, αποφάσισαν να κάνουν πράξη την πρόταση του Γιώργου Πούλου και να δώσουν το όνομα του γηπέδου, σε ένα άνθρωπο, που υπηρέτησε το τοπικό ποδόσφαιρο και τον Αφιδναϊκό, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και όσο ως προπονητής.

Και τι καλύτερο, από το να διοργανώσουν ένα αγώνα βετεράνων μεταξύ της τοπικής ομάδας και της ΑΕΚ.

Ο «Ενωσίτης» αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης Γιώργος Πούλος, που 25 χρόνια τώρα είναι με κάρτα διαρκείας στους αγώνες της ΑΕΚ, ως …ηθικός αυτουργός για την εκδήλωση, επισημαίνει: «Για εμάς όλους στην περιοχή, ο Κώστας Τριανταφύλλου, ήταν ο συνδετικός μας κρίκος με το ρομαντισμό που εξέπεμπαν ποδοσφαιρικά οι εποχές που αγωνίζονταν. Ήταν χρέος μας, να μετονομάσουμε το γήπεδο Αφιδνών σε «Κώστας Τριανταφύλλου», αφού ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων εδώ έζησε , εδώ προσέφερε και εδώ έχασε τόσο ξαφνικά το 2004 τη ζωή του, παθαίνοντας ανακοπή καρδιάς. Και ήταν τιμή μας, που οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας γι΄ αυτό το παιχνίδι, που θα «ζωντανέψει» μνήμες και θα νοιώσουμε έστω και για λίγο, ότι από εκεί ψηλά που βρίσκεται ο Κώστας, θα έχει το βλέμμα του στραμμένο στην εκδήλωσή μας»

Για τον Κώστα Τραιναταφύλλου, μίλησαν με θερμά λόγια τρείς από τους πρώην συμπαίκτες του στην ΑΕΚ. Οι Γιώργος Καραφέσκος, Γιώργος Κεφαλίδης και Μιχάλης Σιμιγδαλάς. Όλοι τους εξήραν τον χαρακτήρα του και την στωικότητα με την οποία αντιμετώπιζε τους αγώνες, χαρακτηρίζοντας τον δυνατό, αλλά πότε αντιαθλητικό στα μαρκαρίσματά του ποδοσφαιριστή.


Λίγα λόγια για τον Κώστα…

Ο Κώστας υπηρέτησε την ΑΕΚ από τα μέσα της δεκαετίας τους 1960, όταν πήγαινε στη Νέα Φιλαδέλφεια, για να αγωνιστεί αρχικά με την εφηβική και κατόπιν με την ερασιτεχνική ομάδα της Ένωσης. Εκείνη την περίοδο, είχε μεταξύ άλλων συμπαίκτες τους Στέλιο Κωνσταντινίδη, Γιώργο Λαβαρίδη, Στέφανο Θεοδωρίδη, Κώστα Καραπουλιτίδη, Μίμη Λιάκουρη, (σ.σ. με τους οποίους αγωνίστηκε και στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ)Βύρωνα Αμελίδη, Γιώργο Ράπτη, Κώστα Σαρρή, Ευθύνη Ανδρίκουλα, Θανάση Πέππα, Παύλο Γεωργιάδη, Τάκη Βουδούρη, αλλά και τον Ανδρέα Καρακίδη. Μαζί τους, είχε πανηγυρίσει τις περιόδους 1965,66,67, 68, πανελλήνιους και αθηναϊκούς τίτλους. Την περίοδο 1968-69, με την μεγάλη ανανέωση που επιχείρησε να κάνει στην ΑΕΚ, ο Μπράνκο Στάνκοβιτς, ο Κώστας Τριανταφύλλου, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Είχε 59 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα και δύο σε ευρωπαϊκούς αγώνες της «Ένωσης». Αυτές κόντρα στην Ιντερ τον Σεπτέμβριο του 1971, στις οποίες μάρκαρε με ιδιαίτερη επιτυχία τον Σάντρο Ματσόλα.

                                         Το δελτιο του Κωστα Τριανταφυλλου στον Αφιδναικο

«Κόσμημα στην ΑΕΚ, από κοσμηματοπωλείο της Νέας Φιλαδέλφειας»

Θυμάμαι ότι πριν μερικά χρόνια, ο δάσκαλος μου στη δημοσιογραφία Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης, είχε επιχειρήσει να «ακτινογραφήσει» όλους τους «σκαπανείς» ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Και όχι μόνο αυτούς, αλλά όλες τις κυρίαρχες μορφές στην «κιτρινόμαυρη» ποδοσφαιρική ιστορία. Επιθυμούσε να τους σκιαγραφήσει με αναφορές σε γεγονότα, που δεν είχε δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην διάρκεια της ποδοσφαιρικής τους δράσης. Και στα χέρια μου, είχε πέσει το προσχέδιο των όσων- μεταξύ άλλων-επιθυμούσε να γράψει για τον Κώστα Τρυανταφύλλου. Και γράφουμε μεταξύ άλλων, γιατί ο δάσκαλος Φ.Κ. ακόμη και τώρα παραμένει καταρράκτης και άμα αρχίσει να γράφει μόνο ο ίδιος γνωρίζει πότε θα σταματήσει! Είχα ‘φωτογραφίσει’ στη μνήμη του, εκείνα τα χειρόγραφα προσχεδίων του Φαίδωνα. Και με την ευκαιρία, μεταφέρω στο σημερινό θέμα, τα όσα, για τον αείμνηστο Κώστα Τριανταφύλλου επιθυμούσε-μεταξύ άλλων-να γράψει.

«Ο Κώστας Τριανταφύλλου, ήταν στη κυριολεξία «εργάτης» για την ΑΕΚ. Ο όχι ιδιαίτερα ψηλός για κεντρικός αμυντικός, και σχετικά γεροδεμένος άσος, ήταν ένα εργαλείο, από αυτά που χρειάζεται κάθε προπονητής, για να σηκώσουν το έργο των εντολών του. Δεν ήταν «παίκτης βιτρίνα», που θα έκανε τις φαντεζί ενέργειες και θα ‘κυνηγούσε’ το καλό σχόλιο και τη δημοσιότητα με τις φωτογραφίες. Ήταν ο ποδοσφαιριστής, που τον ενδιάφερε η ουσία και το καλό της ομάδας. Αποτέλεσε για την ΑΕΚ, τον τυφεκιοφόρο στο πρώτο χαράκωμα της μάχης, που δεν παραπονέθηκε ποτέ, σε ό,τι και εάν του ζητούσε ο προπονητής του να κάνει. Για τον Μπράνκο Στάνκοβιτς, ήταν ότι ο Γιάννης Δούκας, για τον Γιένι Τσάκναντι. Το «αμυντικό κλειδί», για τις ειδικές αποστολές. Ήταν από τους ποδοσφαιριστές, που η χρησιμοποίησή του, δεν προκάλεσε ποτέ την οργή της εξέδρας. Και τούτο, γιατί ήταν φιλότιμος, μαχητικός, και πάντα έπαιζε στο επίπεδο που μπορούσε. Είχε ικανότητες για επτά, επτά θα έπαιζε. Ποτέ κάτω από το αγωνιστικό επίπεδο των ικανοτήτων του, και για το οποίο τον επιθυμούσε ο προπονητής του. Ήταν ένα κόσμημα για την ΑΕΚ, όχι από τα κοσμηματοπωλεία της Μυκόνου, αλλά από ένα καλό συνοικιακό κοσμηματοπωλείο της Νέας Φιλαδέλφειας. Με άλλα λόγια, δεν υπήρξε ποτέ ο ποδοσφαιριστής βιτρίνα, αλλά αυτός που ήταν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και έκανε αθόρυβα, αλλά με πολύ ουσία την δουλειά του. Γι΄ αυτό και αποτέλεσε έναν από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Μπράνκο Στάνκοβιτς, αφού ήξερε να κάνει τη δουλειά για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του», έγραφε μεταξύ άλλων για τον αείμνηστο Κώστα, ο δάσκαλός μας στη δημοσιογραφία Φαίδων Κωνσταντουδάκης.

Η μπριζόλα και το πρόστιμο

Ένα από τα χαρακτηριστικά περιστατικά εκτός αγωνιστικών που είχαν πρωταγωνιστή τον Κώστα Τριανταφύλλου, μας είχε ‘μεταφέρει’ ο Στέλιος Κωνσταντινίδης. Ο «ντουλάπας» της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας θυμόταν ότι επί Στάνκοβιτς, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αποσύρονταν τρεις ημέρες πριν το παιχνίδι στο ξενοδοχείο «Καστρί». Και στο κυρίως πιάτο των ποδοσφαιριστών υπήρχε πάντα κρέας. Σε κάποιο γεύμα, ο αείμνηστος Κώστας, παραπονέθηκε στον σερβιτόρο, ότι η μπριζόλα που του είχε φέρει να φάει, είχε πολύ κόκκαλο! «Τι είναι αυτό που μου έφερες. Κόκκαλο θα φάω η κρέας», είχε πει μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Κώστας Τριανταφύλλου. Και είχε ζητήσει από τον σερβιτόρο να αλλάξει το κομμάτι μα κάποιο άλλο. Ο Μπράνκο Στάνκοβιτς, που ήταν σε όλα αυστηρός, αντιλήφθηκε το γεγονός. Και όχι απλά έδιωξε τον Κώστα Τριανταφύλλου από το τραπέζι, χαρακτηρίζοντας απρέπεια αυτό που είχε κάνει, αλλά του έβαλε και 70.000 δραχμές πρόστιμο! «Σήκω τώρα από το τραπέζι, μάζεψε τα πράγματά σου και φύγε από το ξενοδοχείο. Από αυτή τη στιγμή είσαι εκτός αποστολής και θα πληρώσεις εβδομήντα χιλιάρικα πρόστιμο» είχε πει με το αυστηρό του ύφος στον Κώστα Τριανταφύλλου ο Σέρβος προπονητής. Και φυσικά, μετά από αυτό το περιστατικό ποτέ ξανά δεν παραπονήθηκε ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, για την μερίδα, που οι σερβιτόροι του έφερναν στο τραπέζι να φάει!

Για τον Κώστα Τριανταφύλλου, που με τη σύντροφό του Θεοδώρα έκαναν δύο παιδιά, το Νίκο (37 ετών σήμερα) και την Μάνια(33), να σημειώσουμε ότι μετά την ΑΕΚ πήγε στον Ατρόμητο και από το 1978-μέχρι το 1980, διατέλεσε ποδοσφαιριστής-Προπονητής στον Αφιδναϊκό, στον οποίο «κρέμασε» και τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Επίσης, τις περιόδους 1981-1983, αλλά και από το 1999 μέχρι το 2002, είχε αναλάβει ως προπονητής τις τύχες των «μπορντό» της ανατολικής Αττικής, που τότε αγωνίζονταν στο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας της ΕΠΣΑ. Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Αφιδναϊκός, που θα τον τιμήσει σήμερα,. αγωνίζεται τώρα στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας ΕΠΣΑΝΑ και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία

Πηγη aek365

                                        Παρολο τα χρονια ερασαν οι παλαιμχοι των δυο ομαδων
                                        προσφεραν ωραιες στιγμες.

                                              Το τερμα της  ΑΕΚ  με τον Λαμπρο Γεωργιαδη

                                 Παρων και ο τοπικος συνδεσμος της origina oropou!!!!

                                 Oι αναμνηστικες πλακετες πριν την βραβευση

                                       Οι  παλαιμαχοι της  ΑΕΚ σε  πληρης παραταξη
Aποστολή της ΑΕΚ, λοιπόν συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Στέλιος Σεραφείδης, Ανδρέας Σταματιάδης, Λάκης Νικολάου, Ντανιέλ Μπατίστα, Απόστολος Τόσκας, Χρήστος Αρδίζογλου, Νίκος Σεβαστόπουλος, Στέλιος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Αντωνόπουλος, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Μάκης Χατζής, Λάμπρος Γεωργιάδης, Μανόλης Παπαδόπουλος, Χάρης Κοπιτσής, Στέφανος Πορφύρης, Μιχάλης Καρούσης, Μιχάλης Πιθαρούλης, Δημήτρης Ζήσης, Θωμάς Λαγινάς, Δημήτρης Τσιώτρας, Σεραφείμ Σοφιανίτης, Θανάσης Σαρκίρης. Επίσης οι Νίκος Σταθόπουλος, Κώστας Νικολαϊδης, Γιώργος Ράπτης, που υπήρξαν συμπαίκτες του Κώστα Τριανταφύλλου, αλλά και ο Σταύρος Λέτσας, που μένει στις Αφίδναις.
                                                    Παλαιμαχοι του Αφιδναικου
Οι γηπεδούχοι,ειχαν δημιουργήσει μια «μεικτή» ομάδα από την περιοχή στην οποία τιμής ένεκεν θα συμμετέχει και ο γιος του Κώστα Τριανταφύλλου, Νίκος. Θα την αποτελούν οι Στέφανος Πούλος(σ.σ. αδελφός του Γιώργου που είναι και δεύτερα ξαδέλφια του αείμνηστου Κώστα) Ιωάννης Τσαδάρης, Σωτήρης Δέδες, Δημητρης και Γιώργος Πάντος, Κώστας Κοροβέσης, Γιώργος Μπιτάκος, Φίλιππος Νιόμας, Γιώργος Ντόστης, Γιώργος Μπέλλος, Αθανάσιος Μεντζάφος, Δημητρης Λεμπέσης, Γιάννης Νάκκος, Γιάννης Σαλαμάνης, Γιάνης Νικολάπου, Παναγιώτης Σταμελος,Γιωργος
Νικολαου,Παναγιωτης Καλλης και άλλοι.
                                               Ειναι  ολα ετοιμα για την σεντρα του αγωνα

                                         Αρκετος κοσμος εδωσε το παρωνγια τον αγωνα στην
                                         μνημη του Κωστα Τριανταφυλλου

                                           Η δημοτικη αρχη και Προεδρος του Αφιδναικου
                                          Δημητρης Κουτσουκος !!!!!

                                     Μεγαλη  δοξα της ΑΕΚ Χριστος Αρδιζογλου